CÍMLAP  A CÉGRŐLLAPJAINKHIRDETÉSHAM-bazárMIEGYMÁS  CÍMLAP


Gratulálunk!

Dr. Gschwindt András, Állami-díjas, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék adjunktusa, a Műegyetemi Rádió Club titkára (rádióamatőr hívójele HA5WH), augusztus 20-a alkalmával a köztársasági elnöktől a

Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést kapta.

Az indoklás egyedülálló:
"a magyar űrkutatást, a korszerű rádióamatőr tevékenységet szolgáló több évtizedes tudományos és oktatói munkássága elismeréseként"

.

.
Katt a NAGYOBB képhez!

.
Bandi barátunkat, a Magyar Rádióamatőr Szövetség korábbi elnökét, az
MRC 1972 óta titkárát mindig is elsősorban a műszaki fejlesztés, a modern hírközlés érdekelte. Évtizedek alatt számos cikke jelent meg folyóiratunkban, a "Rádiótechnikában" és annak évkönyveiben is. Klubja, vezetésével, követi az 1924-ben alakult nagyhírű közösség hagyományait. Már az 1970-es években bekapcsolódtak a rádióamatőr rendeltetésű műholdak tervezésébe, készítésébe, újabban pedig részt vesznek a Nemzetközi Űrállomásra telepített amatőreszközök választékának bővítésében is.

A rádióamatőr tevékenység nem túl gyakran került ilyen szinten erkölcsi elismerésre hazánkban. Bandi OM példája követendő: érdemes rádióamatőrnek is lenni!

Szívből gratulál – olvasótáborunk nevében is – a szerkesztőség!

 


©RADIOWORLDmedia 
webmaster@radiovilag.hu