CÍMLAP  A CÉGRŐLLAPJAINKHIRDETÉSHAM-bazárMIEGYMÁS
   HOGYAN ÍRJUNK CIKKET?   

Szerzőink válaszai, kiegészítései - Helyreigazítások

RT 2015/12.,   RT 2017/9.    König Imre (im_re@freemail.hu) szerzőnk írta:

A közelmúltban két észrevétel is érkezett az e-mail címemre.
- Az első szerzője Nagy Gábor, aki a
2015/12. számban megjelent Mikrovezérlős ultrahang-generátor állatriasztókhoz c. cikk kétprocesszoros riasztójának programjában (a nyolclábúéban) talált a működést meghiúsító hibát. Egyben felajánlotta közlésre az általa megépített kapcsolást (ld. ábra). A hibát kijavítottam, a javított program felkerült a honlapra (ld. Letöltések).
- A második szerzője Höss Lajos, HA8HL. - A
2017/9. számban jelent meg az Egyszerű impulzusidő-mérő-m. Miután a cikkhez letöthető csomagból kifelejtettem a hex-fájlt, megpróbálta lefordítani a forrást, ám hatalmas mennyiségű hibaüzenetet kapott. Én ugyanis assemblerben mindig kikapcsolom a kis- és nagybetűk megkülönböztetését, de az assembler alapbeállítása nem ez. Miután erre felhívtam a figyelmét, a fordítás sikerült. Nyilván vannak olvasók, akik nem szeretnének ilyesmivel bíbelődni, ezért a csomagot kiegészítettem a hex-fájllal (ld. Letöltések).
Továbbra is bátorítom a kedves olvasókat, hogy ha a cikkeimmel kapcsolatban bármi problémájuk van, keressenek meg e-mail címemen, mindannyiunk hasznára.

RT 2018/5.    Ármós Ferenc olvasónk jelezte:

A 2018/5. számunkban közölt RH-URH diplexer cikk 2. ábráján közölt induktivitás értékek rendre nanohenryben értendők, ahogyan az a tekercsek adataiból is kiviláglik. Hibánkra kedves törzsolvasónk hívta fel a figyelmet. Köszönet érte!

©RADIOWORLDmedia  webmaster@radiovilag.hu