CÍMLAP  A CÉGRŐLLAPJAINKHIRDETÉSHAM-bazárMIEGYMÁS  CÍMLAP


Ilyen még nem volt ...

Alapítva 1928-ban

BURABU
.2004
(június 11–13.)
.

Marabu, a BURABU madara

képekben

Több képnél majdaz egér rávezetésével előhívható alsó képpel!
Tessék megkeresni!

Alapítva 1928-ban

... de lesz jövőre is! Katt ide a kiírásért!

.A szomorú kezdet
ami végül majd felhőtlen vidámságba torkollik

Az EU-s választások miatt idén új helyre kellett átteni a BURABU-t. Sebaj – gondoltuk – és így is volt ez június 9-én este 8 óráig... Aztán egy, a fővároson átvonult vihar nem több, mint 5 perc alatt vagy tucatnyi 30...40 éves nyárfát hurkapálcaként a földre teremtett az új helyszínként kiszemelt táborban. No, ekkor kezdődtek el igazán a gondjaink szaporodni.

Pénteken (11-én) reggel az önkormányzat illetékese – érthetően – rendezvényre alkalmatlannak nyílvánította a tábort. Mi viszont abban voltunk biztosak, hogy délután 3-tól fogadjuk az immáron XI. BURABU vendégeit!
És nem máshol, hanem itt, Csepelen...

 

[valós] Töredékek a főszervező [képzelt] naplójából  (2004. június 11., péntek)

09.00 táborbejárás a Napközisben, az eredmény tuti:   09.15 irány az önkormányzat OSZI-ja,  Viszkievicz Ferenc igazgató úr és munkatársa, Fodor Tamás úr veszik a problémát: nincs halasztás!, nincs új dátum!, ma délután 15.00-kor indulnunk kell a XI. BURABU-val!!!
Ezerszere
sen , kitör a nagy kollektív "agymenés": Hol lehetne azonnal elhelyezni egy lazán becsülve is 2000 fős  rendezvényt?!     09.3010.15  Tippek és telefonok, telefonok és újabb tippek... Az idő meglehetősen   10.30  Megoldás születik!   Megvan az új helyszín: a Csepel S.C. Kajak-Kenu Telepe.  A XI. BURABU -ra lelt!   3×-os VIT! [ és mindhalálig Marabu, a BURABU madara ]

 

 Konstruktőri kiállítás és verseny – BURABU '04

Az idei kiállításon és versenyen is szép számmal vettek részt a rádióamatőr-társak.        Alábbi képriportunk korántsem a teljes anyagot mutatja.

Katt a NAGYOBB képhez!

Horváth Péter (HA8RM) a Rádiótechnika szerkesztősége különdíját nyerte el – az alsó képünkről kinagyítva is látható – rövidhullámú teljesítményerősítőjével, melynek leírását a 2005-ös RT évkönyv hozza majd.         Gratulálunk, Peti OM!

 

A 9 RH-sávos végfokban egy GU43B akár 2 kW RFout-tal is muzsikálhat...          Ekkora "gőznél" a kimeneti Collins-szűrőbe méretes anyagból készült tekercsek valók!

Katt a NAGYOBB képhez!

Katt a NAGYOBB képhez!

Katt a NAGYOBB képhez!

Két díjnyertes konstrukció, melyek a kinagyított képen jobban szemügyre vehetők: Mészáros Zoltán (HA5OB) OM »Tiny Track« APRS modemje, és Czigány Róbert (HG5PK) antennaforgató és visszajelző egysége, amely HA5KDR versenyállomásán dolgozik majd, Gerecsén

 

Dudás Levente (HA7WEN) OM a »Rock Mite« kitekből összeállított adó-vevőit mutatta be.       "Ilyen egyszerű a rádió" - igazolja E. Aisberg könyvének címét az alsó képünkön - akár kinagyítva is - látható, kb. 500 mW-os 7 MHz-es távíró adó-vevő, mellyel egész Európa "berádiózható"!        A korszerű, kis adóteljesítményekkel is rendkívül hatékony PSK31, digitális adásmód lényegét lásd itt!

  

Öröm volt látni a Sky-Lark Rádióklub (Szatmárnémeti, Románia) fiatal konstruktőreinek nagy számban kiállított készülékeit.       Illesse e helyt is elismerés őket és mesterüket, Kujbus József (YO5AT) OM-et, a 2003-as BURABU versenyének többszörös díjnyertesét!  (Lásd itt!)

Katt a NAGYOBB képhez!

Schulcz Gábor (HA7SG) old man, a kiváló konstruktőr, legújabb fejlesztésű 9-sávos rövidhullámú transceiverét mutatta be, nagy sikerrel.         A »Rádióamatőr adás- és vételtechnikai eszközök« kategóriában I. helyezést ért el készülékével.         Gratulálunk, Gabi OM!

 

Az »SG910« nevű adó-vevő főbb jellemzői - jó felbontású monitoron és jó szemmel (Hi) - képünkről is leolvashatók.        A készülék építési leírását a 2005-ös Rádiótechnika évkönyvben közöljük.        Alsó képeinken a rádióba is bepillanthatunk.

 Military rádiók kiállítása – BURABU 2004

A katonai rádiók gyűjtése és szakszerű felújítása a rádió-nosztalgia egyik népszerű területe.           A téma szerelmeseinek fővárosi csoportja augusztus első hétvégéjén Gerecsén, a HA5KDR QTH-ján »military week-endet« rendez, ami minden évben nagy-nagy bugi.

Idei kiállításukon  »lélektani fegyvert«  vetettek be a kedves "militarista" HAM-társak.          A rendkívül hatásos dizájn egyszerűségétől nagyszerű ötleten alapult: Katonai rádiókat hadi környezetben mutassunk be!

Akiknek köszönhettük az emlékezetes kiállítást (b.-j.): Cornides Tamás (HA5IT), Debreczeny Ábel (HA5AJR), Bencsetler Lajos (HA5BIK) és Lázin Miklós András (HG5CBM) old manek.          Gratulálunk, urak!

Katt a NAGYOBB képhez!

Egy teljes kiépítésú R–125-ös rádióállomást is láthattunk, bár, az azt szállító "raj GAZ-t" egyelőre még csak egy fényképtablón... (Hi)           A kiállítás valamennyi rádiója működőképes berendezés volt

 

Panorámaképünkön látható, hogy az idei összeállítás alapvetően a gyalogsági csapatrádiók jegyében fogant. Jól illeszkedtek ezekhez a lélektani kiegészítők: a homokzsákok, szögesdrót- és gyalogsági akadályok, kulacs, térképtáska stb., no és a mindezt befogadó katonai sátor

 Rókavadászat gyerekeknek

Az első hazai rókavadászat
története: itt!

A rádiós rókavadászat, sportos nevén a rádiós tájékozódási futás, 2004-ben már 70 éves volt hazánkban.           A fővárosban a Puskás Tivadar Távközlési Technikum szakosztályában űzik magas szinten e szuper technikai sportot, amihez nemcsak műszaki ismeretek, hanem jó fizikai állóképesség is szükséges.

Kicsi lány, figyelj csak, így kell kezelni a rókavevőt!          No, most már gyerünk vadászni!

 

Errefelé valamit hallok!...          Nicsak, ez itt a földön a rókarádió?!

 

Mi voltunk a rókavadászok...          és én is kaptam csokidíjat, kettőt!


 

©RADIOWORLDmedia   webmaster@radiovilag.hu