CÍMLAP  A CÉGRŐLLAPJAINKHIRDETÉSHAM-bazárMIEGYMÁS  CÍMLAP


29. HA–QRP 200230. HA–QRP 2003 | 31. HA–QRP 2004 | 32. HA–QRP 2005 | 33. HA–QRP 2006
34. HA–QRP 2007 | 35. HA–QRP 2008 | 36. HA–QRP 2009 | 37. HA–QRP 2010 | 38. HA–QRP 2011
39. HA–QRP 2012 | 40. HA–QRP 2013 | 41. HA–QRP 2014 | 42. HA–QRP 2015

Katt a NAGYOBB képhez!

33.
HA–QRP Contest
- 2006 -

Katt a NAGYOBB képhez!

A versenyértékelő bizottság határozata » »

Hazai eredmények » »

Results of the Foreign Category » »  34.
HA–QRP Contest
- 2007 -

Katt a NAGYOBB képhez!

A fővárosi Puskás technikumban tartott ünnepélyes díjátadás után (b.-j.): HG5Y, HA5OM (op HG5A),
HA6NW, HA6VA, HA7JJS, HA6NL, HA7PL, HA8DD és HA8CQ (ops HA8KCS) -
Klebelsberg Kunó szobra előtt

Hazai eredmények » »
A lapunk 2008/4. számában közölt
hazai egyéni eredményjegyzéket korrigáltuk.
Az itt letölthető a hivatalos végeredmény!

Results of the Foreign Category » »  

GYORSHÍR

A 34. HA-QRP-n a Rádiótechnika folyóirat csapata ismét Thassosról dolgozott.   A hazai előkészületeket lásd lentebb!   A részletes verseny-tudósítás hamarosan jön!

      2007. október 24. és november 8. között ismét Thassosra települ a »Rádiótechnika QRP-csapat«: HA2VR – Gyuszi, HA6NL (J48NL) – Laci, HA6PS (J48PS) – Zsolt, HA5OV – Péter, HA7JJS (J48JJ) – Al, HA7PL (J48PL) – Laci. A csapat hívójele J48RT lesz, míg mindannyian az SV8/HA... hívójel kombinációval is hallhatók leszünk minden RH sávon, 50 MHz-en és 144 MHz-en is.  Üzemmódok: cw-ssb-ms-JT6M-PSK.
      A CQ-WW-ssb RH-versenyen a J48RT indul MS-kategóriában.
A HA-QRP versenyen is remélhetőleg valamennyi hívójel hallható lesz, érdemes lesz figyelni, hiszen közel 20(!) összeköttetést lehet majd naplózni a csapattal, egy meghatározott szisztéma szerint, azonban az adott időben csak az adott hívójellel fog mindenki rádiózni, tehát nem lehet majd kérni egy másikat a key-hez.
Az Ukrán-RH versenyen is aktívak szeretnénk lenni.
      Az idén először csapatunk egy kis kiruccanást tervez a november eleji 2 m-es cw-versenyre az Ypsario oldalába. Egy kis hegyi falucskából Kazavitiből a KN20HR locatorról, november 2-3-4-én. Ez idő alatt a HA-QRP-n is két állomás fog üzemelni.
      
QSL-t mindenki úgy kap, ahogy hozzánk érkezik. A lapokat az itthonira kérjük, J48RT via HA6NL. A képek (kép1 kép2) az új, 80 m-es GP-antenna próbáján készültek. A próba-lehetőséget köszönjük a HA5KKC/HG5C kollektívának! Rájuk is érdemes lesz figyelni, mert ők pedig Pasman szigetéről lesznek hallhatók a HA-QRP-n.                                                                                                                                                      HA6NL Laci

Ismét a megszokott QTH…

Thassos  2007

HA-QRP ’07
verseny

Földi László HA6NL, ha6nl@enternet.hu

 

Néhány éve október végén „csordultig” telepakolunk két autót és elindulunk. Ócsán (Pest megye) vackoltunk be, még az indulás előtti estén. A yagi marad, meg még néhány egyéb dolog. Elindul a csapat: HA2VR Gyuszi (repül, majd holnap), HA5OV Péter, HA6NL Laci, HA6PS Zsolt, HA7JJS Sanyi és HA7PL Laci.
Zökkenőmentesen érünk Skopjéba, és ami a fontos: időben. Megfelelő „testcselekkel” átjutunk a kéregetős-ablakmosós lámpákon, majd a szokásos pihenő
HA1CA Zoli OM macedón QTH-ján. Hatalmas segítség ez a pihenő, hiszen nem egyszerre kell lezavarni a több, mint 1200 kilométert. - Köszönjük Zoli!
Minden menetrend szerint halad. Talán az autópályadíjak kicsit csökkentek (nem nagy tétel), és a benzin pedig drágult (ez már húzósabb Szerbiában), de Thessalonikiben, a megszokott kutunknál, alig több mint 220 a 95-ös. (Még a legdrágább helyeken is olcsóbb mint idehaza!) Kiszorítjuk a helyet Gyuszinak, és idén is megtűrtek bennünket a reptér taxis-várakozóhelyén. Elég sokat kellett várnunk, mert talán most jobban lehajtottuk a távolságot.

Keramotiban elég enyhe idő fogad bennünket, behajózunk, a tavalyi időben már Astrisban köszöntjük egymást háziasszonyunkkal Elpidával és családjával. Amit beraktunk, most kipakoljuk. Nem kis meccs. Van anyag rendesen.
Reggel, mint szokás, elsőként cserkészem be a környéket. Nem sok változás van. Kifürkészem az antenna-helyeket. Elsőként természetesen a „nagypuskának”, a 80 méteres vertikálnak kell a pontos helye, hiszen ugyan elméletben már elképzeltem, de aztán kiderül jól mértem fel a helyzetet és a távolságokat. A csapat kettéoszlik, és egyszerre készül a vertikál a spieder beam-mel. Amikor először teljes magasságában áll a monumentális körsugárzó, bizony – gyömrői próba ide, teszt oda – nyekledezik rendesen a plusz 2 métertől. Vissza az egész. Elmélkedés. Jól jön az ebéd. A sok talán után új helyre kerülnek a kikötések. Így sem piskóta, de helyére kerül a 19,2 méter. Most úgy látjuk: egy közepes szelet elbír. Alákerül a két ouzós üvegre tekert 80-as CW tekercs és a 160-as is. Közben lassan minden a helyére kerül. A spider, a Dunaex-4 sávos GP, a dipólok, a 2 méteres yagi, a WARC-os GP. Közben azonban már péntek estefelé járunk. Ideje az adószobát is berendezni.

Kezdődik az első megmérettetés, a CQ-WW-SSB MS-kategória. Több mint 5 óra kínlódás, mire kiderül a baj eredete. Rádiócsere, végfokcsere és beindul rendesen. Aztán ismét élményrádiózás. Meg sem állunk 3800 QSO-ig. Úgy gondoljuk, hogy nomád körülmények között még ez az eredmény sem lesz rossz. Viszont jövőre előbb kell összerakni a cuccot.
Néhány pihenő-hétköznap, amin persze folyamatosan rádiózunk a 3 munkahelyről. Megszületnek az első SOTA összeköttetések is, miután
Gyuszi és Zsolt megmászta az Ypsariont. Mindketten tudtak néhány összeköttetést naplózni a több, mint 1200 m-es csúcsról. Mi lentről is örülünk a hangjuknak. Aztán egy örökkévalóság a szakadó esőben várni őket a hegy lábánál. Lefelé is van három óra. Aztán a sötétségben végre megvillan a kis lámpácska. Nagy kő esik le a szívünkről, ők pedig örülnek a váltás ruhának. Csak néhány adalék: Zsolt dzsekije legalább 30 kilóra hízott, a rádiók, telefonok túlélték a túlélőcsomagban, másnap nem nagyon akartak egyiken sem egy ideig hegyre mászni.

Közben gyűlnek a QSO-k, szépen gyűlnek a 2 méteres MS-WSJT összeköttetések is. Nem szóltam még a VHF kísérleteinkről, amelyre kilátástalannak tűnő volta ellenére is készültünk. HA7PL Laci kis összefoglalója jelzi az ezzel kapcsolatos nehézségeket:
Thassosi QTH-nk a földrajzi környezet miatt sosem volt híres arról, hogy nagyszámú tropó URH összeköttetést tudjunk létrehozni. Ez a tény azonban nem szegte kedvünket, meteorszketter kísérleteket több-kevesebb sikerrel mindig lehet végezni, amióta K1JT kifejlesztette amatőrcélokra a WSJT nevű szoftvert. Ezért a felszereléseink között helyet kapott egy FT847 és hozzá egy kisebb erősítő, valamint egy URH antenna is.
Sajnos a 6 méteres Que-Dee antenna könnyen hozzáférhető, közeli elhelyezését nem sikerült megoldani, emiatt rendszeresen némi sétát kellett tenni az irányba állításához. Az antennát a közeli dombok miatt egy állandó, néhány fokos elevációval kellett felállítani. A távolságból adódóan ennek értékét is folyamatosan kellene változtatni, ettől azonban a gyakorlatban eltekintettünk. Az egyéb, kezdeti technikai problémák elhárítása után random módon kezdtünk el sugározni a WSJT hívófrekvencián, 144,370 MHz-en. Az internet kapcsolat hiányát
Fotis OM, SV2JL Thessalonikiből enyhítette, később pedig már HA5CRX-től kaptunk támogatást egy 06 -70-es csatornán. A dombokkal jócskán körülhatárolt QTH, a nyáritól jelentősen elmaradó mennyiségű meteorbeütések, valamint a közeli RH antennákból érkező nagy térerő miatt igen korán elhalt 2 méteres előerősítő ellenére viszonylag elfogadható mennyiségű (29) komplett, 20 nem komplett, random MS QSO-t sikerült léterehozni FSK 441-es üzemmódban! Állítólag Anglia keleti partjainál is hallottak tőlünk származó jeleket.
Komplett QSO-ink: DK5OX (2X), HA5CRX, YU7AA, S51AT, HA5UK, S54T, I3MEK, S52FO, OK2BRD, DJ2QV, IW2BNA, IW3DXW, HA1YA, DJ9CZ, OE5PL, YU2DX (2X), HA5CRQ, YT3I, HA5CRX, DG2KBC, LZ2FO, SP2JYR, S57EA, HA4XG, DL0HOF, OK1UGA, YO5TP.
Utólag megmosolyogható, de titokban reménykedtünk néhány tropó VHF QSO létrehozásában is. Otthon még úgy gondoltuk, hogy e célból kitelepülünk a novemberi Marconi Memoriál távíró versenyre, egy korábban tűzvész által elpusztított, ma már kihaltnak tetsző városba, amelynek legmagasabb pontja Magyarország irányába jó kilátással kecsegtetett. Erről azonban a helyszín bejárása során lebeszéltük magunkat, mivel a látottak nem igazolták az előzetes elvárásokat, és főként a felszerelés gyalogos cipelése látszott megoldhatatlannak. (URH sorozat képei) Így mindössze 3 tropó verseny QSO született, 2 görög és 1 váratlan LZ valamilyen oldalirányú reflexióból, az eredeti QTH-ról.

Ráhangolódtunk lassan a HA-QRP-re. A vertikált és a dipólt áthangolva vártuk a kezdést. Új taktikát választottunk: minden hívójellel – bizonyos szisztémát követve – terveztük idén az operációt. Remélem, nemcsak mi érezzük úgy, hogy ezzel újabb kis lendületet adtunk a HA-QRP versenynek. Több, mint 4200 összeköttetést naplóztunk az egy hét alatt, 11 hívójelünkkel. 69 DXCC, 22 japán (általában 1-et szoktunk csinálni), 26 USA, 15 4X, 31 UA-Ázsia, 13 UN és a különlegesebbek: 3B8CF,  EA8EY, TA1A(QRP), TA1AN, SV9BAI, SV9/G3PDL, UK9AV, A45WD, 5B4AGN, 9K2HN, 4K9W, UK8OM, OD/F5PTM, SV5DZR, EA6BF, CN8GL, EA8AF, 4L3Y, EA6/LU6FF, 8P9NX(7 hívójellel), TI4CF, VE1YX, 3V8PS, SV5DZX. Ezek 90 %-a a vertikálunkkal létesült. Hiányzott is az utolsó két éjjel, amikorra megviselte a vihar.
Nagyon jól éreztük magunkat a több, mint két hét alatt. Összesen 25 ezernél több összeköttetést naplózhattunk, emlékeink között még néhány kellemes élmény, helyi specialitás megismerése.

... És már pakolunk. Szerencsére az otthoni ételállomány jelentős súlycsökkenését csak részben ellensúlyoztuk az ajándék-ouzó-készlettel. Könnyebben „ballagunk”. Egészen Skopjéig. Igen ám, de ott aztán kavarogtunk egy rendeset, mert a kéregetős-ablakmosós lámpák elkerülése miatt teljesen más irányból érkeztünk ahhoz a kis utcácskához, amit a szokott irányból már jól betájoltam. És sehogyan nem akaródzik beletalálni. Már egy órája keringtünk, amikor nagy nehezen sikerült. A sötétség nem kedvez egy ilyen idegen városban. Végül „hazatalálunk” Zolihoz. Igazi helyi vacsorát hozunk magunknak, hiszen vendéglátónk éppen kiküldetésben van.
Csendes, nyugodt utunk volt, egészen a magyar határig, ott azonban legalább annyit töltünk a magyar beengedésnél, mint az eddigi összes határátlépésünk együttesen. Hm...

Lapjainkat mindenki úgy kapja, ahogy hozzánk érkezik. J48RT, J48NL via HA6NL, J48JJ via HA7JJS, J48PS via HA6PS, J48PL via HA7PL.
Jövőre újra találkozunk.35.
HA–QRP Contest
- 2008 -
.
Katt a NAGYOBB képhez!

Katt a NAGYOBB képhez!

Díjátadás után a Puskás technikumban (b-j.): HA8RC, HA8DD és HA8DH (ops HA8KCS), HA6NL, HA7JJS, HA6VA, HA5OM (op HG5A), HA7PL, HA5KU (RT főszerk.), HA6NW - Békésy György mellszobránál

Beszámoló a Rádiótechnika 35. HA-QRP versenyéről » »

Hazai eredmények » »
 A lapunk 2009/3. számában közölt
hazai egyéni eredményjegyzéket korrigáltuk.
Az itt letölthető és a 2009/5. lapszámban
közölt a hivatalos végeredmény!

Results of the Foreign Category » »  


 

Katt a NAGYOBB képhez!

36.
HA–QRP Contest
- 2009 -

Katt a NAGYOBB képhez!

A 36. versenyre kitelepülő RÁDIÓTECHNIKA csapat okt. 30-tól nov. 8-ig volt hallható Zentáról, az YT36QRP hívójellel (via YU7CM). A résztvevők egyénivel is dolgoztak minden RH sávon: YU9JJS (via HA7JJS), YU9NL (via HA6NL), YU9PL (via HA7PL) és YU9PS (via HA6PS).
A magyar állomások az irodán keresztül kapják a lapot. A külföldiek pedig úgy, ahogyan az övék érkezik. Aki direkt lapot vár, az ne felejtse ki a postaköltséget a borítékból, mert az anélkül érkező direktek irodán keresztül kapják a QSL-t.  (infó: HA6NL)

Beszámoló a »Rádiótechnika« 36. HA-QRP versenyéről » »

Hazai eredmények »»
A HA QRP 2009 verseny emléklapját a haqrp@radiovilag.hu e-mail címen lehet kérelmezni.
A korábbi versenyek esetleg hiányzó emléklapja is
ezen a címen kérelmezhető.

 Results of the Foreign Category »»
The memorial certificate of the HA QRP 2009 competition can be claimed on haqrp@radiovilag.hu e-mail address. The memorial certificates of the previous competitions can also be claimed on the same address.

Katt a NAGYOBB képhez!

A 36.
HA-QRP verseny
eredményhirdetése


Díjátadás után a Puskás technikum Kolossváry termében (b. - j.):
HA6NL, HA5OM (op HG5A), HA7FL (op HA8KCS), HA7PL, HA6PJ, HA5KU (RT főszerk.), HA6NW, HA8RC és leánya Nóri, HA6VA (op HG6V)

Katt a NAGYOBB képhez!


 

Katt a NAGYOBB képhez!

37.
HA–QRP Contest
- 2010 -

Katt a NAGYOBB képhez!

A RÁDIÓTECHNIKA csapat ez évben Thassos-szigetéről (EU-174, Loc: KN20IN, GIOTA NAS-037, WLOTA 4186) rádiózott, ill. vett részt a CQ-WW-SSB-n és a HA-QRP versenyen 2010. okt. 28. és nov. 8. között.
A csapat tagjai: HA5OV, HA6NL, HA6PS, HA7JJS, HA7PL, YU7CM, YT5Z op.-ok voltak az
SV8/HA5RT-n,
illetve
SV8/... hívójellel is forgalmaztak.
QSL: direct (1 IRC vagy 2 USD) és a bűrón keresztüll érkező lapokat is preferáljuk. Elektronikus lapokat nem kérünk! Természetesen a magyar állomások az irodán keresztül kapják a lapot!  (infó: HA6NL)

Beszámoló a »Rádiótechnika« 37. HA-QRP versenyéről  » »  

Hazai eredmények   
A HA QRP 2010 verseny emléklapját a haqrp@radiovilag.hu e-mail címen lehet kérelmezni.
A korábbi versenyek esetleg hiányzó emléklapja is ezen a címen kérelmezhető.

Results of the Foreign Category    
 The memorial certificate of the HA QRP 2010 competition can be claimed on haqrp@radiovilag.hu e-mail address.
The memorial certificates of the previous competitions can also be claimed on the same address.
A 37.
HA-QRP verseny
eredményhirdetése

.
Díjátadás után a Puskás technikum udvarán (b. - j.):
HA6NL, HA7PL, HA6NW, HA5KU
(RT főszerk.), HA6PJ, HA8RC, HA5LO
(op HA5KHC) és HA5OM (op HG5A)

Katt a NAGYOBB képhez!Katt a NAGYOBB képhez!

38.
HA–QRP Contest
- 2011 -

Katt a NAGYOBB képhez!

Négy fős magyar csapat - HA7PL, HA6PJ, HA6PS, HA7JJS - készül Mallorca szigetére (EU 004). 2011. nov. 1-8. között részt vesznek 80 m-en a HA-QRP aktivitáson, és persze a többi versenyen is. Természetesen aktívak lesznek a többi amatőr sávon 80 m-től 10 m-ig, EA6/.... saját hívójel kombinációval. Az EA6/HA5RT csak a 80 méteres QRP versenyen alatt lesz a sávon.
QSL: EA6/HA5RT - eQSL, illetve direct; EA6/HA6PJ - eQSL, illetve direct; EA6/HA7JJS - bureau - direct; EA6/HA7PL - bureau - direct.
-----------------------------------
Thassos szigetéről (EU 174) is hallható lesz majd a csapat másik része 2011. okt. 25. és nov. 2. között, akik a CQ-WW-SSB-n is indulnak:
J48CM (80 méter) - QSL via YU7CM, J48OV (40 méter) - QSL via HA5OV. Természetesen a HA-QRP első napján is vételkészek lesznek.
-----------------------------------
A Rádiótechnika folyóirat 2011. nov. 1. 00 UTC-től 7-én 24 UTC-ig
HA-QRP Aktivitási láncot indít a kis teljesítményű rádiózás népszerűsítésére HG6L hívójellel. (QSL via eQSL or direct.) Az aktivitási láncban a bejelentkezett HA és környező országbeli amatőrök is részt vesznek (a külföldiek a saját hívójelükkel). A HG6L hívójel mindennap más-más QTH-ról jelentkezik, más-más operátorokkal
A külföldiek nevük előtt adják a HG6L hívójelet is, melynek szintén operátorai (pl. YU7CM - QTH: Zenta, Name: HG6L/Laci). A külföldi állomások a saját hívójelükre kérik a QS-lapokat.
------------------------------------
Beszámoló a »Rádiótechnika« 38. HA-QRP versenyéről  » »  

Hazai eredmények  » »  

Results of the Foreign  Category  » »   

Katt a NAGYOBB képhez!
.
A 38.
HA-QRP verseny

eredményhirdetése
.
.
Díjátadás után a Puskás technikum
Kolossváry-termében (ülnek, b.-j.):

HA5BA, HA6NL, HA5KU (RT főszerk.), HA7PL, (állnak): HA5LO (op 5KHC),
HA5OM (op HG5A), HA6PJ, HA7FL (op HA8KCS), HA6NW, HA7JJS, HA5OV és HA6PS

Katt a NAGYOBB képhez!

Katt a NAGYOBB képhez!

39.
HA–QRP Contest
- 2012 -

Katt a NAGYOBB képhez!

Beszámoló a »Rádiótechnika« 39. HA-QRP versenyéről  » »  

Hazai  eredmények  » »  

Results  of  the  Foreign  Category  » »   

Katt a NAGYOBB képhez!

A 39.
HA-QRP verseny

eredményhirdetése
.
.
Díjátadás után a Puskás technikum
Kolossváry-termében (ülnek, b.-j.):

HA5KU (RT főszerk.), OM7PY, HA6NL, HA7JJS, (állnak): HA6PJ, HA5LO (op
HA5KHC), HG460EV, HA6NW, YT7DQ,
HA8DD (op HA8KCS), HA5OM (op HG5A).

Katt a NAGYOBB képhez!

Katt a NAGYOBB képhez!

Katt a NAGYOBB képhez!

Katt a NAGYOBB képhez!

Háziasszonyunk és fotósunk: Juli YL

YT7DQ Laci OM a szerbiai Adáról...

...HA8DD Géza OM Hm.vásárhelyről érkezett

Katt a NAGYOBB képhez!

»40.«
HA–QRP Contest
- 2013 -

Katt a NAGYOBB képhez!

Beszámoló a »Rádiótechnika« 40. HA-QRP versenyéről  » »  

Hazai  eredmények  

Results  of  the  Foreign Cat.   »  

Katt a NAGYOBB képhez!

41.
HA–QRP Contest
- 2014 -

Katt a NAGYOBB képhez!

2014. nov. 1 - 7. között a Rádiótechnika csapata Vrch Dobrocról dolgozott a HA-QRP versenyen. Hívójel: OM/HA5RT, csapattagok: OM7PY, HA6NL, HA7JJS, HA7PL és látogatóként HA6PJ. QSL via: direct (HA6NL) vagy eQsl.cc

Kiskercsegről a HA-QRP-n a HG6L (HAFF022 -WFF) csapat üzemelt.
                                                                                                                                                      HA6NL Laci

Beszámoló a »Rádiótechnika« 41. HA-QRP versenyéről  » »  

Hazai  eredmények  

Results  of  the  Foreign Cat.  »  

Szólj hozzá Te is!   Hogyan tovább, HA-QRP verseny?   Cikkeink:  itt!  (Folytatjuk)

Katt a NAGYOBB képhez!

A 41.
HA-QRP verseny

eredményhirdetése

A nagy fotón:
Versenyzők és vendégek a d
íjátadás után a Puskás technikum
Kolossváry-termében (ülnek, b.-j.):

Katt a NAGYOBB képhez!
HA5ARR (op HG5A), HA6VA (op HG6V), HA5KU (RT főszerk.), HA6NL, OM7PY, (állnak): HA2OS, HA5BA, HA5LC, HA7PL, HA7RIG, HA6PJ, HA6NW és HA7JJS

Katt a NAGYOBB képhez!

42.
HA–QRP Contest
- 2015 -

Katt a NAGYOBB képhez!

2015-ben a Rádiótechnika csapata kezdetben itthonról, majd nov. 4-től Vrch Dobrocról fog dolgozni a HA-QRP versenyen. Hívójel ekkor: OM/HA5RT, csapattagok: HA6PS, HA6PJ, OM7LW (Péter), OM7PY, HA6NL, HA7PL, HA7JJS. QSL via: direct (HA6NL) vagy eQsl.cc  (info: HA6NL Laci, tnx!)

Szólj hozzá Te is!    Hogyan tovább, HA-QRP verseny?    Cikkeink:  itt!   (Folytatjuk)

 Hazai eredmények  

 Results of the Foreign Cat. »  

 

Versenykiírás  [ .pdf ]

Rendező: A "Rádiótechnika" szerkesztősége 1974 óta minden évben, így idén is megrendezi a QRP-versenyét. A verseny célja annak bizonyítása, hogy kis teljesítményű adókészülékkel is lehet üzembiztos összeköttetéseket létesíteni.

Versenymenedzser: HA6NL haqrp@radiovilag.hu

Ideje: A magyar egyéni, kollektív és a külföldi amatőr adóállomások 2015. november 1-jén 00.00 UT-tól november 7-én 24.00 UT-ig folyamatosan versenyezhenek.

Frekvenciasáv: 40 m  (7000 ... 7040 kHz) és
                              
80 m  (3500 ... 3580 kHz)

Adásmód: Távíró (A1A).

Hívás: Cq test qrp de...

Összeköttetés: Kölcsönösen venni, illetve adni kell az RST-t, az állomás QTH-ját és az operátor nevét. QTH és/vagy operátor adat hiánya esetén 1 pont a levonás. Az összeköttetés beírt időpontjánál legfeljebb 3 perc eltérés megengedett.

Pontozás és eredményszámítás: Minden hibátlan kétoldali kapcsolat saját és más országgal 2 pont sávonként. Ugyanazon állomással a HA-QRP versenyben csak 1 QSO pontozható sávonként. (Természetesen a QRO állomásokkal létesített összeköttetések is érvényesek!) A pontok összegét meg kell szorozni a DXCC-jegyzék elért körzeteinek számával sávonként.
FIGYELEM! A HA-QRP verseny ideje alatt lebonyolított más versenyek összeköttetései újra pontozhatók 1 ponttal. Tehát az alap-összeköttetés a HA-QRP kiírás pontozása szerint pontozható, majd a más verseny-összeköttetések 3,5 MHz és 7 MHz cw-n, QRP teljesítménnyel újra 1 pontot érnek. Ha a Silent Key Memorial (SKM) , az ukrán vagy más versenyen is volt összeköttetés, akkor az mindannyiszor 1 ponttal írható jóvá. Kérjük a HA-QRP ideje alatt létesített más versenyek QSO-iról - az adott rendezők felé postázott - logot mellékelni. A QSO-kat nem fontos beírni a QRP jegyzőkönyvébe, csak az összesítőbe. A verseny-összeköttetéseket csak így áll módunkban pontozni!

Kategóriák:magyar egyéniek összsávon,
                   – magyar kollektívák összsávon,
                   – külföldiek összsávon,
                   – SWL-ek.

Műszaki feltétel: A versenyben csak olyan adó üzemeltethető, amelynél a végfok RF kimenő teljesítménye nem haladja meg a 10 W-ot.

A jegyzőkönyv tartalmazza: – a QSO-időpontot, a riportokat; – az ellenállomás hívójelét, QTH-ját és az operátorának a nevét; – az adóvégfokozat aktív elemének a típusát!
SWL-ek a QRP-állomásnak adott riportjukat, annak nevét, QTH-ját és a QSO-partnerének hívójelét, valamint a QRP-stől kapott riportját naplózzák!
Az elektronikus versenyjegyzőkönyvet a következő formátumok valamelyikében kérjük beküldeni: .doc, .odt, .ASCII, .cbr, .xls. A más formátumban érkező logokat nem tudjuk fogadni!
Kérjük, a versenyösszesítőt .doc-fájlként is mellékelni! Ennek tartalmaznia kell a kérvényezett QSO-, pont-, szorzó- és összpontszámot, többkezelős állomásnál az operátorokat, valamint az e-mail, illetve a postacímet.
A versenyjegyzőkönyv fájl-neve tartalmazza a saját hívójelet!

A jegyzőkönyv postázási határideje: november 30. Cím: Rádiótechnika szerkesztősége, (H–)1374 Budapest, Pf. 603 vagy haqrp@radiovilag.hu

Díjazás: Minden (jegyzőkönyvet küldő) részvevő állomás elektronikus emléklapot kap, amely a haqrp@radiovilag.hu címen lesz kérhető az eredményhirdetés után. A kiemelkedően szerepelt külföldiek díjtalanul megkapják a "Rádiótechnika" folyóirat évkönyvét. A hazai állomások kategóriánkénti első három helyezettjét a szerkesztőség értékes tárgyjutalomban részesíti.

Ellenőrzés: A verseny tisztaságának megőrzése végett a rendező ellenőriztetheti a feltételek betartását. Ezúton is felkéri a klubokat, hogy a munkaterületükön szervezzék meg az ellenőrzést és a versenyben részt vevő, de a kiírástól eltérően működő állomásokat jelezzék!

Rádiótechnika szerkesztősége

42th CQ test HA–QRP  [ .pdf ]

The editorial of the magazine "Rádiótechnika" organizes the HA–QRP Contest. The aim is to demonstrate that it is possible to make two-way contacts with low power equipment.

Contest manager: HA6NL haqrp@radiovilag.hu

Regarding the interest of foreign stations, we make our contest international this year as well, and amateurs all over the world are invited to take part in it. We hope that our contest will be welcomed by amateurs at home and abroad and that more and more amateurs will participate. Our editorial wishes good results to the participating stations.

DATE OF CONTEST: The contest will take place from 1 November 00.00 UT to 7 November 24.00 UT. (Year by year.)

 FREQUENCY: 40 m (7000 ... 7040 kHz) and
                                 
80 m (3500 ... 3580 kHz) 

TYPE OF EMISSION: CW only.

CALL: CQ TEST QRP.

CONTACT: The contest exchange shall consist of: both callsigns, RST reports, both QTH and names of operators. The time difference, fixed in the log, should not be more than 3 minutes between the two stations.

SCORING: For every complete two-way contacst QSO with own country, with EU and DX stations 2 points on every band. Contacts with the same station can be taken into account during the contest once only on every band. (Contacts made by QRO stations are also valid!)
ATTENTION! 1 additional point can be given for the two-way contacts made during the HA-QRP contest. Thus, a basic contact is evaluated according to the rules of HA-QRP, and all the 7 MHz CW QRP operation contacts established during the contest worth another 1 point. In case contacts were made during the Silent Key Memorial (SKM), ukrainian or other contests, they also worth 1 point each. (We kindly ask you to forward the logs to the organizers of the contests in form of contest or control.) Please attach the logos (sent to the organizers) of those QSO-s which are organized during the HA-QRP. It is not important to include the QSO-s in the QRP log, only in the summary. We can only evaluate the connections this way!

EVALUATION: The sum of the points must be multiplied by the number of the reached DXCC-districts on every band.

TECHNICAL CONDITIONS: The PA of the transmitter used in the contest should have less than 10 watts RF output power.

THE LOGS HAVE TO CONTAIN:
the date and time of the contacts, reports;
– the callsign, the QTH, and the name of the operator of
   the station worked;
– the type of the active element of the PA.
Please hand in the competition report as a document with one of the following extensions: .doc, .odt, .ASCII, .cbr, .xls. We cannot accept logs of other formats.

Would you please attach the competition summary as well as a .doc file. This has to contain the requested QSO-, score, multiplier and final score, in the case of multioperator stations the operators, and the E-mail and postal addresses.

DEADLINE: A copy of the logs must be send to the following address postmarked not later than 30 November. Address: Rádiótechnika szerkesztősége, Budapest, Pf. 603, H–1374 Hungary. E-mail: haqrp@radiovilag.hu

AWARDS: All contestants who send logs are eligible to claim for a special electronic participating award as a memory of this contest, and outstanding scorers will receive year-book of the "Rádiótechnika" free of charge.

Editorial of Rádiótechnika

 

 

 

 

 


©RADIOWORLDmedia  webmaster@radiovilag.hu